dinsdag 21 september 2010

FMS Workshop 8, 9 en 10 oktober

Wel eens gehoord van de FMS? Geweldig systeem om iemand te "screenen", d.w.z. een indruk krijgen van hoe iemand de basis bewegingspatronen uitvoert. Wanneer er een onbalans is tussen de bewegingspatronen links en rechts, dan kunnen blessures ontstaan. Ook bij onvoldoende mobiliteit in de rug en onvoldoende reflexmatige stabilisatie van de "core" kunnen problemen ontstaan. De FMS screen kan uitgevoerd worden in enkele minuten en bestaat uit 7 bewegingspatronen die uitgevoerd en "gescored" worden. De uitslag van de screen geeft een indikatie, aan welke bewegingspatronen gewerkt moet worden. Problemen kunnen zowel met mobiliteit als stabiliteit te maken hebben, als ook een kombinatie van beide.

In 2008 heb ik de FMS level I gedaan, 9 en 10 oktober ga ik level II doen. De grondlegger van de FMS, Gray Cook, is daar ook aanwezig.

Op 8 en 9 oktober is er ook een FMS level I workshop, zeer aan te raden voor alle Personal Trainers en andere trainers/coaches. Kijk voor info op de website van HumanMotion: "http://humanmotion.nl/seminars2.php"

De workshops zijn in Eemnes, centraal gelegen in Nederland.

Algemene info over de FMS vindt je op de officiele website:
"http://www.functionalmovement.com/SITE/"

Richard

Geen opmerkingen: